Op 5 juni 2022 is het pinksterfeest. Met Pinksteren vieren christenen dat de Heilige Geest werd uitgestort (Handelingen 2).

Er is een speciale thema pagina over Pinksteren met veel liederen die in de kerkdienst met Pinksteren gezongen kan worden.

Op 26 mei 2022 is het Hemelvaartsdag. Op deze dag herdenken en vieren christenen dat Jezus naar de hemel is opgevaren. Er is een speciale Thema: Hemelvaart met veel liederen.

Via de Trefwoorden kan natuurlijk ook gezocht worden naar liederen of powerpoint achtergrondafbeeldingen.

Er zijn nieuwe achtergrondafbeeldingen toegevoegd, die gebruikt kunnen worden in presentaties.

Kijk bij de Trefwoorden en klik bijvoorbeeld op 'Pinksteren', "Hemelvaart', 'Pasen' of 'Witte donderdag'.

Vandaag zijn er twee nieuwe achtergrondplaatjes toegevoegd om te gebruiken in presentaties (bijv. met powerpoint). Het zijn plaatjes met daarop de wijzen uit het oosten (ook wel de drie koningen).

Op zoek naar andere kerstafbeeldingen? Kijk eens bij de volgende trefwoorden:

Voor een overzicht van alle beschikbare beamer plaatjes, zie Beamer.

Een muziekbewerking van het kerstlied 'Een lied weerklinkt in deze nacht' (Liedboek - zingen en bidden in huis en kerk 247) is toegevoegd aan het onderdeel Bladmuziek.
Misschien mooi voor de kerkdienst op eerste kerstdag?

Er zijn een aantal nieuwe muziekbewerkingen toegevoegd met dank aan Roel Sikkema. Het zijn instrumentale tegenstemmen bij de volgende liederen:

De meeste liederen staan ook in andere bundels, maar dat staat vermeld bij elk lied.

Er is een begin gemaakt met de bundel Hemelhoog, een veel gebruikte bundel in allerlei kerken. Kijk bij de Bundels.

Na een tijdje uit de lucht te zijn geweest, is juichtaarde.nl weer terug. Met een nieuw uiterlijk en iets andere opzet. Vooral aan de achterkant van de website is het nodige gewijzigd, maar daar zal de bezoeker niets van merken.

Een geheel nieuw onderdeel zijn de achtergrondafbeeldingen die te gebruiken zijn bij het projecteren van de liederen in de kerk met behulp van een beamer en een (powerpoint) presentatie.

Nog lang niet alles staat er op, maar dat zal in de loop der tijd worden toegevoegd.

© juichtaarde.nl 2001 - 2022