Op deze site zijn een aantal tegenstemmen geplaatst bij Psalmen en Gezangen uit het Liedboek voor de kerken, die gemaakt zijn door Evert Egberts (1910-2001).
Egberts is als musicus opgeleid door onder anderen Cornelis de Wolf, Simon C. Jansen en Willem Mudde. Hij was als muziekdocent en cantor-organist werkzaam in enkele hervormde gemeentes in de Veluwezoom (Ellecom, Rozendaal, Velp). Ook was hij jarenlang cantor-organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Arnhem. In Rozendaal werkte Egberts in de jaren zestig van de vorige eeuw nauw samen met dr. Willem Barnard, die aan die gemeente verbonden was als predikant.

Bij uitgeverij Musica pro Deo van de PKN is een hele jaargang antifonen bij de vaste psalmen van de zondag van zijn hand uitgegeven. Een van zijn antifonen is te horen op een opname van een kerkdienst uit Rozendaal op de site van de IKON

We hebben de zettingen en tegenstemmen van Egberts ontvangen via ds. Alko Driest uit Groningen, die contact heeft met zijn weduwe. Ze zijn voor deze site klaargemaakt door Roel Sikkema.

© juichtaarde.nl 2001 - 2023