Juichtaarde.nl in de pers

Zo nu en dan wordt juichtaarde.nl vermeld in kranten of op andere websites. Soms op onverwachte websites... Hieronder een niet complete opsomming.

 

Nvtl.nl - Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (2002)

nvtl

 

Webwereld.nl (2002)

webwereld

 

Nederlands Dagblad (2003)

nd

 

Nieuwsbrief van moerstaal.nl (14 december 2004)

In de nieuwsbrief van moerstaal.nl stond het volgende (15 december 2003):

Niet vaak maar soms wel

Zeker in de tijd van Kerst is het leuk om te zoeken naar passende liedjes op het net. Op deze website vind je Christelijke liederen in alle soorten en maten.

Bezoek http://home.wanadoo.nl/wwweps.

 

Nederlands Dagblad (2005)

In het Nederlands Dagblad van 7 december 2005 stond het volgende te lezen:

Psalmen

Met een trefwoord zijn op deze site geestelijke liederen te vinden die bij een bepaald onderwerp of thema passen. De liederen zijn te beluisteren in midi-files. Verder staan er teksten van psalmen en liederen, zelfs in verschillende berijmingen. Daarnaast zijn er wat leuke artikelen over het zingen in de kerk toegevoegd.

www.juichtaarde.nl

 

Nederlands Dagblad (2006)

In het Nederlands Dagblad van 3 februari 2006 (bijlage Katern) stond het volgende te lezen:

Bladmuziek voor de kerkdienst

BARNEVELD - In steeds meer kerken worden naast of in plaats van het orgel andere muziekinstrumenten gebruikt. Een probleem is daarbij vaak het vinden van geschikte muziek. Om in die leemte te voorzien is de website www.juichtaarde.nl begonnen met het publiceren van bladmuziek. Het gaat om muziek voor een instrument en begeleiding, maar ook voor meerdere instrumenten, zowel met als zonder begeleiding. De muziek is te downloaden als pdf-bestand, in veel gevallen ook in een versie voor bes-instrumenten (zoals trompet en klarinet). Daarnaast zijn van de gepubliceerde werken midi-bestanden beschikbaar, zodat snel te horen is hoe de stukken klinken. Iemand met een muziekprintprogramma kan zulke bestanden gemakkelijk bewerken en printen. Op de site zijn verder midi-bestanden van honderden liederen uit de meeste bekende liedbundels te vinden.

 

Reformatorisch Dagblad (2010)

In het Reformatorisch Dagblad van 24 februari 2010 stond het volgende artikel:

Sites ontsluiten schat psalmen

APELDOORN – De concordantie op de psalmen kan naar zolder: Nederland kent diverse sites die eenvoudig en snel de juiste psalm bij de juiste gelegenheid vinden. Een vergelijking tussen www.psalmboek.nl en www.juichtaarde.nl.

Psalmboek.nl is nog relatief jong. De site is een initiatief van Machiel Karels uit Ede. Voor de klas en in het jeugdwerk signaleerde hij dat het zoeken van een passende psalm een „sluitpost" dreigde te worden. Met behulp van zijn site kunnen mensen de rijkdom van het hele psalmboek weer ontdekken, hoopt Karels.

De eenvoudige en heldere site zoekt alleen in de psalmberijming van 1773. Dat kan op drie manieren: op beginregel, via een van de 500 kernwoorden of via een volledige concordantie. Het zoeksysteem is soms wel wat ondoorzichtig. Zo levert het zoekwoord „herder" via de zoekterm „Christus (is Herder)" alleen nog Psalm 80 vers 11 op, terwijl „herder" via de papieren concordantie al de zeven verzen oplevert waarin de term voorkomt. Het systeem wordt op korte termijn geoptimaliseerd, aldus Karels.

Juichtaarde.nl is veel ruimer van opzet. De site bevat bijvoorbeeld naast de berijming van 1773 ook die van 1973 en Datheen en verder diverse liedbundels en achtergrondartikelen. Bij 1800 psalmen en gezangen kan de bezoeker ook de melodie beluisteren.

Gebruikers kunnen zelf nuttige informatie toevoegen, waardoor de site erg uitgebreid is. De psalmen zelf sneeuwen daardoor onder.

Een van de redenen voor Karels om zijn sobere en gebruiksvriendelijke site op te zetten, is dat op de beginpagina van juichtaarde.nl allerlei berichtjes van gebruikers te zien zijn. Hij denkt dat niet iedereen eerst langs allerlei meningen zal willen navigeren.

© juichtaarde.nl

Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan,
want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan
(o.a. E&R bundel 168)